Velkommen til Um2018.no

Norsk friidrett er i vinden som aldri før, og vi ser stadig flere norske utøvere som utmerker seg på internasjonalt nivå. Friidrett er enkelt forklart et samlebegrep på idrett hvor det konkurreres innen sport som løp, hopp og kast. Allerede 776 år f.Kr. var friidretten hovedfokuser under de antikke olympiske leker, så dette er sport med lange historiske røtter. På Um2018.no vil vi presentere noen av de største navnene innen norsk friidrett, slik at du kan bli bedre kjent med våre fantastiske utøvere. Vi vil også gi deg tips til hvordan du selv kan trene på best mulig vis, dersom du selv driver med friidrett. Um2018.no er enkelt forklart din ultimate guide innen friidrett, og et genialt verktøy for deg som vil lære mer om denne varierte og morsomme idrettsgrenen.

  • Bli kjent med de beste norske friidrettsutøverne
  • Få tips til effektiv trening
  • Lær mer om friidrett

Kjente norske friidrettsutøvere

Her i Norge er det ofte mest fokus på vintersport som langrenn, skiskyting, skihopp og alpint. Vi har vel alle hørt om Marit Bjørgen, Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Therese Johaug og Bjørn Dæhlie. De siste årene har vi imidlertid sett at Norge også har utmerket seg innen friidrett, og under de olympiske sommerlekene heier vi velvillig på våre norske deltakere. Du har vel sett talenter som Ezinne Okparaebo på løpebanen? Eller de talentfulle spydkasterne, som Andreas Thorkildsen? Det er mange kjente navn i norsk friidrett, og vil ønsker å presentere dem for deg. Bli bedre kjent med menneskene du til vanlig ser på TV-skjermen, da blir det med ett mer spennende å heie dem fram i tiden fremover. Det ligger nemlig mye hardt arbeid bak en gullmedalje eller pallplass!

På Um2018.no vil du blant annet bli bedre kjent med friidrettsutøveren Karsten Warholm, som tross sin unge aldre har nådd langt innen norsk friidrett. Han er faktisk – tro det eller ei – Norges aller første mannlige verdensmester innen løpsøvelser. Det er alltid spennende å følge med på TV-skjermen når Warholm hopper over hekkene. Et annet velkjent navn i norsk friidrett er Jakob Ingebrigtsen, som er blant de yngste mesterne i europeisk friidrett noensinne. Du har kanskje fulgt med på Ingebrigtsen-familien på NRK-serien «Team Ingebrigtsen»? Denne friidretts-glade familien har virkelig skapt seg et navn innen både norsk og internasjonal friidrett. Jakob har flere søsken som også konkurrerer på toppnivå innen friidrett, og det er deres far som fungerer som trener og mentor. Det er fascinerende å se hva en «vanlig» norsk familie kan utrette.

Bli kjent med ulike grener innen friidrett

Friidrett er et ganske flytende begrep som kan omfatte flere ulike sportsgrener. Som nevnt er hovedkategoriene løp, hopp og kast. På Um2018.no vil du kunne lære mer om de enkelte idrettsgrenene, slik at du får bedre forståelse for friidretten i sin helhet. Vi vil blant annet gi deg en nyttig innføring i hekkeløp og dets historie, noe som er både interessant og morsomt å lære mer om. Vi vil også se nærmere på idrettsgrener som kappgang, en idrett som krever både kondisjon og pågangsmot. Du vil også finne masse nyttig informasjon om spydkast på siden vår, en sport som er forbundet med mye spenning, glede og begeistring. Videre vil vi gi deg en introduksjon til sporten stavsprang, som er en populær gren innen friidrett. Kanskje du drømmer om å bli god i en av disse idrettsgrenene selv?

Mange av oss trener aktivt for å en dag kunne leve av idretten. Dette krever selvfølgelig svært mye selvdisiplin og trening. Her på Um2018.no vil du derfor finne en rekke tips til hvordan du best mulig kan bli god innen din idrettsgren. Vi gir deg blant annet gode råd til hvordan du kan roe nervene før en konkurranse, og hvordan du kan trene smart og mest mulig variert. På denne nettsiden vil du rett og slett finne alle verktøyene du trenger for å kunne nyte norsk (og internasjonal) friidrett mest mulig i tiden som kommer. Med kunnskap om de ulike sportsgrenene vil det med ett bli mye mer moro å følge med. Kanskje du blir en av Norges neste store navn innen friidrett? Det vil tiden vise. Én ting er i hvert fall sikkert – vi heier på deg!

Oppsummert

Norsk friidrett er i vinden som aldri før, og det er ikke lenger kun innen vintersport at Norge utmerker seg. Med kjente navn som Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Ezinne Okparaebo i spissen, er vi nordmenn mer interessert i friidrett enn noensinne. På Um2018.no presenterer vi de største navnene innen norsk friidrett for deg, og vi gir deg samtidig en innføring i de mest populære grenene. I tillegg finner du tips til hvordan du selv kan trene mest mulig effektivt og holde nervene i sjakk før en avgjørende konkurranse. Vi er din foretrukne guide innen friidrett, og det eneste verktøyet du trenger for å se friidretten med nye øyne. Enten du liker spydkast, hekkeløp eller sprint – vi gir deg den informasjonen du har bruk for. Vi gleder oss til å følge med på norsk friidrett fremover!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *